Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Bôčik vykostíme a odrežeme kožu. Pokrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme. Na každý plátok bôčika dáme trochu pokrájanej kvasenej kapusty, pridáme pol lyžičky vyškvarenej slaniny a opatrne zvinieme ako španielske vtáčiky. Niekedy stačí tieto „vtáčiky" iba silnejšie pritlačiť, inokedy si pomôžeme špáradlom alebo niťou. Poukladáme ich do pekáča, posypeme zvyškom kapusty a slaniny, podlejeme trochu vodou a dáme piecť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.