Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Východniarska máčanka
Suroviny: 1 l šťavy z kyslej kapusty, 100 g prerastenej slaniny, 1 lyžicu masti, 50 g hladkej múky, 100 g sušených húb, mleté biele korenie, soľ, majorán, 3 až 4 strúčiky cesnaku, suchý chlieb.
Postup: Slaninu pokrájanú na kocky opražíme na masti do zlatožlta, poprášime ju hladkou múkou a opražíme do hneda. Zalejeme vodou z kyslej kapusty a necháme zovrieť. Pridáme vopred namočené sušené huby, korenie, soľ, prelisovaný cesnak a uvaríme domäkka. Nakoniec ochutíme majoránkou. Starý chlieb pred konzumáciou pokrájame na kocky a pri konzumácii namáčame v máčanke.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.