Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Levočská špecialita
Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 3 lyžice oleja, 1 veľkú cibuľu, polovicu fľaše kečupu, alebo malý paradajkový pretlak, 750 g krkovičky, 750 g zemiakov, 100 až 150 g slaninky, soľ, korenie, karí korenie, rascu
Postup: Kapustu a cibuľu pokrájame, pridáme olej, kečup a premiešame, naložíme do pekáča. Mäso nakrájame na plátky, ochutíme ich soľou a korením a poukladáme na zmes v pekáči. Zemiaky pokrájame na asi 1 cm hrubé kolieska a poukladáme ich na mäso. Posypeme karí korením, rascou a slaninkou pokrájanou na malé kocky. Pečieme prikryté 45 až 60 minút a dopečieme odokryté.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.