Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Záhorácky smotanový guláš
Suroviny: 750 g bravčového pliecka, 75 g rastlinného tuku, 150 g cibule, 10 g mletej červenej papriky, 4 dl vody, 20 g sušených húb, soľ, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, ocot, 2,5 dl smotany, 40 g hladkej múky
Postup: Na tuku osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, speníme, pridáme na kocky pokrájané mäso, osmažíme, zalejeme vodou, pridáme posekané a vopred namočené huby, soľ a dusíme do polomäkka.
Pridáme pokrájanú kapustu, trochu cukru a octu a dusíme do mäkka.
Pred dokončením zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou a povaríme.
Podávame so žemľovou knedľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.