Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Modranské bravčové s pórom a šampiňónmi
Suroviny: 400 g bravčového stehna, soľ, olej, mleté čierne korenie, cesnak, 1 veľký pór, cibuľu, šampiňóny, červenú, na rezance pokrájanú sterilizovanú papriku, škrobovú múčku, sójovú omáčku, 1 dl červeného vína, 200 g šunky v celku
Postup: Mäso pokrájame na rezance, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, obalíme v škrobovej múčke a opražíme ich na horúcom oleji. Pridáme na hrubo pokrájanú cibuľu, šampiňóny, kapiu a zľahka osmažíme. Nakoniec pridáme pokrájaný pór, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme červeným vínom. Privedieme do varu a odstavíme. Podávame so zemiakovými plackami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.