Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rybacia polievka
Suroviny: 2,5 litra vody, soľ, ocot, vnútornosti z kapra- (ikry a mliečie), hlavu z kapra, 1 cibuľu, niekoľko zrniečok čierneho korenia, bobkový list, trocha materinej dúšky, 100 g tuku, koreňovú zeleninu, 4 lyžice hladkej múky
Postup: Liter vody prevaríme so soľou a octom, dáme do nej očistenú hlavu a vnútornosti. Povaríme 15 minút. Hlavu a vnútornosti potom vyberieme, prilejeme zvyšok vody, dáme do nej cibuľu, celé korenie, bobkový list, trocha materinej dúšky a varíme ešte 15 minút. Medzitým opražíme na tuku pokrájanú zeleninu, zaprášime múkou a dáme do vriacej polievky. Po 15 minútach varenia polievku precedíme a vložíme do nej pokrájané vnútornosti. Podávame s opraženým pokrájaným rožkom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.