Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hrachová polievka
Suroviny: 250 g žltého poleného hrachu, 2-3 litre vody, mrkvu, kaleráb, cibuľu, petržlen, zemiaky, soľ, vegetu, čierne korenie, červenú papriku
Postup: Hrach so zeleninou uvaríme domäkka, aby sa hrach rozvaril. Polievku zahustíme maslovou zápražkou: roztopíme maslo a pridáme múku. Necháme osmažiť a potom zaprášime mletou paprikou. Premiešame a zalejeme studenou vodou. Vlejeme do polievky a necháme povariť 10 minút. Hotovú polievku dochutíme podľa chuti soľou, korením a vegetou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.