Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezy zo šťuky na domáci spôsob
Suroviny: 1 200 g mäsa zo šťuky, 3 žemle, kôru z jedného citróna, soľ, 50 g masla, 1 zelenú papriku, pažítku, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl červeného vína, 1 stredne veľkú cibuľu, petržlenovú vňať
Postup: Dopredu si nachystáme mäso zo šťuky, osolíme ho a necháme odstáť aspoň pol hodiny. Počas tohto času si pripravíme v kastróliku maslovú zápražku s hladkou múkou, do ktorej pridáme na väčšie mesiačiky pokrájanú cibuľu, ktorú potom podlejeme rozriedeným vínom s vodou.
Do vzniknutej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, zelenú papriku, pažítku a nastrúhanú citrónovú kôru. Zmes dobre prevaríme. Keď je už vínovozeleninová zmes hotová, pridáme do nej mäso zo šťuky. Mäso v nej dovaríme na miernom ohni. Medzitým si z troch žemlí nožíkom narežeme stredne veľké trojuholníky a na pekáči ich usmažíme do ružova. Uvarené šťučie mäso z kastróla vyberieme na porcelánovú misu, kde ho zalejeme scedenou omáčkou z uvarenej zeleniny. Okraje mäsa ozdobíme usmaženými žemľami a môžeme konzumovať.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.