Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šošovicový šalát s olivami
Suroviny: 250 g predvarenej šošovice, 1 cibuľu, 80 g plnených zelených olív, 80 g tvrdého syra, soľ, 3 lyžice oleja (najlepší je olivový), 1 lyžičku vegety, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžičku cukru, mleté čierne korenie, 1 väčšiu mrkvu, 1 papriku
Postup: Uvarenú šošovicu dáme do misy, pridáme soľ, lyžicu oleja, premiešame a necháme odstáť.
Olivy prekrojíme na polovičky, syr nakrájame na malé kocky a nakrájame cibuľu. Všetko pridáme k uvarenej šošovici a ľahko spolu zmiešame. V hrnčeku zmiešame dve lyžice olivového oleja, lyžičku vegety, lyžičku citrónovej šťavy, štipku soli a čierne korenie. Hotovou zálievkou zalejeme misu so šošovicou a všetko dôkladne premiešame. Šalát necháme v chladničke vychladnúť.
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, papriku prekrojíme na polovičky a zbavíme zrniek.
Potom z nich vykrajujeme malými formičkami rôzne tvary. A nakoniec nimi ozdobíme šalátovú misu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.