Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pohánkové pirohy
Suroviny: 400 g polohrubej múky, 200 g pohánkovej múky, 300 g tvarohu, 2 vajcia, 1 lyžicu oleja, vodu, cibuľu, soľ, 60 g masla alebo slaniny
Postup: Do polohrubej a pohánkovej múky dáme vajce, soľ, olej, podľa potreby aj vodu. V tanieriku pripravíme tvaroh s vajíčkom a soľou. Cesto rozvaľkáme a narežeme na štvorce, ktoré plníme tvarohovou zmesou a zliepame do tvaru trojuholníka. Varíme v osolenej vode 5 až 7 minút, potom scedíme. V panvici na masle upražíme nadrobno posekanú cibuľu alebo nakrájanú slaninu. Zalejeme tým pirohy, posolíme a servírujeme podľa chuti s acidofilným mliekom alebo kyslou smotanou. Toto je dávka na prípravu pre 4 osoby.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.