Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Salašnícky rezeň
Suroviny: 400 g bravčového karé bez kosti, 250 g oštiepka, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, trochu bieleho vína, strúhanku, hladkú múku, soľ, olej, kečup, čerstvú červenú papriku
Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, potrieme roztlačeným cesnakom a položíme naň plátok oštiepka. Vajcia, hladkú múku a 5 dkg nastrúhaného oštiepku vypracujeme na cesto, v ktorom budeme rezne obaľovať. V prípade potreby ho zriedime bielym vínom. Mäso najprv obalíme v ceste, potom v strúhanke. Vyprážame na oleji. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.