Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Spišské hovädzie mäso
Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 2 spišské párky, soľ, 50 g masti, 50 g cibule, horčicu, 10 g hladkej múky
Postup: Dobre odležané hovädzie mäso opláchneme teplou vodou, odblaníme, trochu naklepeme a nožom doň urobíme po dĺžke otvor, do ktorého vložíme spišský párok a otvor uzavrieme špáradlom. Osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na masti. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, opražené mäso trochu potrieme horčicou, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou a mäso občas obrátime, pričom dávame pozor, aby sme doň nepichli, pretože šťava by vytiekla a mäso by nebolo chutné. Mäkké mäso vyberieme, do vypečenej šťavy pridáme hladkú múku, opražíme, podlejeme vodou a povaríme. Šťavu ešte podľa chuti dosolíme a precedíme na pokrájané mäso.
Podávame so zemiakmi a cviklovým šalátom s chrenom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.