Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kráľovná polievok
Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa, špikovú kosť, hríby, 1 mrkvu, zeler, pol hlávky kelu, polovicu kalerábu, petržlenový koreň, cibuľu, mletú červenú papriku, pár zrniek čierneho korenia, soľ
Postup: Umyté mäso dáme do veľkého hrnca a zalejeme ho studenou vodou, hneď osolíme a pomaly varíme asi hodinu. Medzitým zbierame sitkom tvoriacu sa penu. Koreňovú zeleninu prekrojíme pozdĺž. Do vriacej polievky dáme celú cibuľu, zeleninu, niekoľko zrniek čierneho korenia, sušené (alebo čerstvé) hríby, trochu mletej červenej papriky (na špičku
V lete môžeme dať namiesto mletej papriky 1 paradajku a 1 papriku. Kto má rád cesnak, môže pridať aj niekoľko strúčikov cesnaku. Prikryjeme pokrievkou a varíme stálym, ale pomalým varom.
Mäso, ak je dostatočne kvalitné a odležané, varíme asi 2 až 3 hodiny, kým nezmäkne.
Nakoniec polievku odstavíme, zalejeme ešte 1 lyžicou vody a necháme ju usadiť. Neskôr precedíme cez sitko do čistého hrnca a pozbierame z nej mastnotu.
Polovicu polievky vlejeme do polievkovej misy, kde sme dali pažítku alebo zelenú petržlenovú vňať (nasekanú nadrobno), a do druhej polovice polievky zavaríme vhodnú závarku.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.