Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
šarišské bezmäsité kreple
Suroviny: 1 kg polohrubej múky, droždie, mlieko, 100 g práškového cukru, soľ, lekvár, vanilkový cukor, 2-3 žĺtky (alebo celé vajcia), olej, masť, 4 lyžice bieleho vína
Postup: Droždie rozmiešame s trochou vlažného mlieka, vlejeme do misky s múkou a pridáme cukor, trochu oleja, víno a toľko mlieka, aby bolo cesto vláčne. Nakoniec trochu posolíme. Keď sa nám cesto odlepuje od ruky, môžeme ho nechať na teplom mieste vykysnúť. Keď vykysne, dáme ho na dosku, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska (pomúčeným pohárom alebo formičkou).
Kreple pečieme na panvici na masti z obidvoch strán. Keď sú upečené, natrieme ich lekvárom, pocukrujeme a môžeme podávať.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.