Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šarišské holúbky z mletého bravčového mäsa
Suroviny: kapustu, 1 kg ryže, 0,5 kg mletého bravčového mäsa, 2 až 3 cibule, červenú mletú papriku, soľ, čierne korenie, paradajkový pretlak
Postup:Celú hlávku kapusty dáme do vriacej vody a postupne vyberáme listy, ktoré sa odlupujú od hlávky. Z listov vyrežeme hlúby a môžeme ich aj narezať na polovice, keď sú veľké. Urobíme si plnku, ktorú budeme zakrúcať do listov.
Ďalej opražíme cibuľu a mleté mäso, posolíme a okoreníme. Všetko to spolu s ryžou, paprikou a pretlakom v miske zmiešame. Na listy dáme trošku plnky, zakrútime do lievika a okraje zatlačíme dovnútra, aby sa holúbky nerozpadli.
Na spodok hrnca dáme zopár prázdnych listov, na to naukladáme naplnené holúbky. A nakoniec zalejeme vodou zmiešanou s pretlakom. Posolíme a varíme, dokiaľ nie je ryža dovarená.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.