Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bobáľky s makom
Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 1 vajce, droždie, soľ, vodu, mak, kyslú tlačenú kapustu, syr, maslo
Postup: Do 1dcl mlieka dáme droždie, trošku cukru a necháme chvíľu postáť.
Zmes nalejeme na múku v miske, pridáme vajce, mlieko a až nakoniec soľ.
Vyrobíme hladké cesto (je hotové, keď sa odlepuje od ruky), ktoré necháme postáť na teplom mieste.
Keď vykysne, dáme ho na pomúčenú dosku a robíme valčeky hrubé asi 1 až 2 centimetre a nakrájame ich na malé 1,5 centimetrové kúsky - bobáľky.
Bobáľky poukladáme na vymastený plech tak, aby sa nedotýkali. Pečieme v horúcej rúre pri vyššej teplote asi 15 minút.
Keď sú upečené, povyberáme ich do misky, necháme vychladnúť a stvrdnúť.
Pred podávaním ich zalejeme horúcou vodou, aby zmäkli, dávame však pozor, aby sa nerozmočili, scedíme, polejeme roztopeným maslom a zmiešame s makom a cukrom alebo so syrom či s kyslou kapustou, podľa chuti.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.