Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Odležané jelenie mäso odblaníme a nakrájame na hrubšie rezne. Nakrájané rezne mierne naklepeme, okraje ponarezujeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v hladkej múke. Pripravené rezne potom prudko opečieme na troche oleja z obidvoch strán a odložíme na teplé miesto. Na výpeku speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocočky pohrájaný zeler, mrkvu a prelisovaný cesnak. Chvíľu porestujeme a podlejeme vínom. Potom pridáme ošúpané a nakrájané rajčiny, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, tymian a bobkový list. Do tohotop základu vložíme opečené rezne, troška podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Hotové rezne na tanieri posypeme nasekanou petrželkou a podávame s opekanými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.