Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezne z mletej srňaciny
Suroviny: 500 g mletého mäsa zo srnca, 50 g údenej slôaninky, 1 menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne aj nové korenie, niekoľko zrniečok koriandru, muškátový oriešok, 1 bobkový list, 1 PL smotany, 2 vajcia, strúhannka, masť.
Postup: Umyté odblanené mäso zomelieme spolu s cibuľou, cesnakom a slaninkou na mäsovom mlynčeku. Zmes osolíme, okoreníme koreniami, podrveným koriandrom a bobkovým listom a nakoniec troškou nastrúhaného muškátového orieška. Pridáme smotanu, vajcia, premiešame a podľa potreby zmes dohustíme strúhankou. N doske posypanej strúhankou vyformujeme rezne, ktoré potom na horúcej masti pomaly vypražíme z obidvoch strán dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.