Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurča na šalvii s párkom
Suroviny: 1 kurča, 2 cibule, klobásky na pečennie alebo párky, šalvia, worcestrová omáčka,
1 citrón, anglická hoirčica- (alebo do plnotučnej horčice primiešať Cayenské korenie), 5 strúčikov cesnaku, mrazený hrášok, hlávkový šalát, zeleninový vývar, zemiaky.
Postup: Cibuľu rozkrájame na osminky. Dáme do misky, pridáme worcester, trocha šalvie, šťavu z jedného citróna, horčicu, 5 roztlačených strúčikov cesnaku. Všetko dáme do igelitového sáčku, premiešame, pridáme rozporciované kurča a necháme marinovať cez noc. Druhý deň vložíme marinované kurča do pekáča, pridáme neolúpané strúčiky cesnaku, malé klobásky na pečenie a pečieme do ružova. Podávame s upečenými zemiakmi s hráškom a duseným šalátom.
Príprava hrášku so šalátom:
šalát natrháme, dáme do hrnca a mierne podlejeme. Začneme dusiť. Pridáme mrazený hrášok podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.