Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Torta z Baileys
Suroviny: 125 g masla, 100 g cukru, 70 g múky, 70 g maizeny, 150 ml likéru Baileys, 250 g šľahačky, 2 balíčky stužovača šľahačky, 150 g čokolády, 1 lyžičku kakaa, pergamenový papier
Postup: Zmiešame práškový cukor a tuk a vyšľaháme ich najemno ručným mixérom. Pridáme vajcia a opäť vyšľaháme. Preosejeme polohrubú múku a s práškom do pečiva a maizenou ich nasypeme k rozmiešanému tuku. Dobre zmiešame, teraz už bez šľahača. Cesto naplníme do tortovej formy vyloženej papierom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre nastavenej na druhý stupeň asi 20 minút. Po upečení formu rozoberieme a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu a tortu ňou zo spodnej strany natrieme, necháme stuhnúťa čokoládovou stranou položíme na tanier. Vrchnú stranu korpusu pokvapkáme likérom. Okolo torty postavíme tortovú formu bez dna a na korpus roztierame ušľahanú šľahačku so stužovačom. Povrch torty ozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.