Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemplínské plnené rezne
Suroviny: 600 g bravčového stehna, 50 g údenej slaniny, 150 g domácej klobásy (príp. jemnej salámy), 1 cibuľu, 60 g bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ.
Postup: Z mäsa nakrájame rezne, mierne naklepeme a narežeme okraje. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Pomelieme klobásu (salámu), nakrájame cibuľu na plátky a údenú slaninu nakrájame na drobné kocky. Na každý rezeň položíme mletú klobásu, cibuľu a slaninu, prehneme napoly a prepichneme špáradlom, aby nám plnka nevykĺzla.
Mäso pečieme na rozpálenej masti z oboch strán do mäkka. Potom mäso vyberieme z masti, zaprášime ju múkou, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou alebo vývarom (napr. bujón z kocky) a necháme variť, kým sa tuk nezačne oddeľovať od šťavy. Šťava má byť svetločervená. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.