Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové pirohy
Suroviny: 1/2 kg zemiakov, 1/2 kg polohrubej múky, 1 vajce, soľ, bryndzu, 1 cibuľu, slaninu, kyslú smotanu
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme. Potom ich v miske popučíme, pridáme múku, vajce, soľ a vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 1/2 centimetra, pokrájame na štvorčeky a plníme plnkou z bryndze a varených zemiakov. Pirohy polepíme na trojuholníky a uvaríme v slanej vode. Scedíme a podávame s opraženou slaninou a cibuľou a kyslou smotanou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.