Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemplínske fánky
Suroviny: 300 gramov polohrubej múky, 20 gramov droždia, 50 gramov margarínu, dva žĺtky, 30 gramov cukru, jednu lyžicu rumu, kyslú smotanu alebo mlieko, soľ, 300 g masti na vyprážanie
Postup: Droždie zmiešame s cukrom, pridáme múku, žĺtky, soľ, rum, margarín, smotanu alebo mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme asi pol hodiny stáť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na pol centimetra. Ostrôžkou ho pokrájame na rovnaké obdĺžniky, ktoré v strede priečne narežeme. Jeden koniec pretiahneme cez otvor, vyprážame v horúcej masti a potom posypeme vanilkovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.