Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Klasické zemiakové šúľance zo Zemplína
Suroviny: 800 gramov zemiakov, 250 gramov hrubej múky, jedno vajce, 20 gramov masti, a soľ
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, pretlačíme, pridáme soľ, vajce a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme, pokrájame na hrubšie rezance a uvaríme. Fašiangové šúľance sa od tých bežných líšia tým, že sú podľa ľudovej tradície čo najdlhšie. Aby sme si rozumeli: nie krátke, ale dlhé, aby ste zas do vody nehodili celý šúľanec.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.