Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jahňacina s kyslým mliekom
Suroviny: 800 gramov jahňacieho mäsa, 400 g mladej cibuľky, 2 polievkové lyžice múky, 1 kávová lyžica mletej červenej papriky, 100 ml oleja, 200 ml kyslého mlieka, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Mäso pokrájame na malé kúsky, obalíme v múke a opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme pokrájané cibuľky do zlatista. Pridáme mäso, osolíme a okoreníme.
Podlejeme jahňacím vývarom alebo teplou vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Potom ho odložíme z ohňa a vmiešame kyslé mlieko.
Kyslé mlieko pripravíme aj tak, že mlieko uvaríme a necháme trochu vychladnúť.
Keď je ešte teplé, pridáme 100 ml jogurtu, prikryjeme ho čistou látkou a odložíme na teplé miesto. Po zhustnutí dáme vychladiť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.