Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bohatier
Suroviny: 600 g polohrubej múky, štipku soli, 30 g droždia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 1/4 litra sladkého mlieka, 2 vaječné žĺtky, 150 g masla, 1 polievkovú lyžicu práškového cukru a 2 polievkové lyžice oleja. Na jednotlivé plnky potrebujeme:
Maková plnka: 200 g pomletého maku, 0,2 litra sladkého mlieka, 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry, 120 g práškového cukru.
Slivková plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 polievkové lyžičky rumu alebo nejakého likéru.Tvarohová plnka: 250 g čerstvého tvarohu, 120 g kryštálového cukru, 1 vaječný žĺtok, 2 vaječné bielky, 1 vrecúško vanilkového cukru, 30 g hrozienok.Orechová plnka: pripravíme ju ako makovú, pridáme vyšľahaný sneh a jeden vaječný bielok.
Práškový cukor na posýpanie nakrájaných zákuskov.
Postup: Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Keď vykysne, primiešame ho do múky, pridáme štipku soli, maslo, 2 polievkové lyžice oleja, práškový cukor. Cesto dobre vymiesime a necháme na teplom mieste vykysnúť. vytvoríme päť rovnakých bochníčkov. Z ďalších surovín vymiešame jednotlivé plnky. Plech na pečenie vymastíme maslom. Z prvého bochníčka vyvaľkáme tenké cesto, položíme ho na plech a natrieme makovou plnkou. Prikryjeme ďalším rozvaľkaným cestom, na ktoré nanesieme slivkový lekvár. Prikryjeme ďalším cestom a potrieme tvarohovou plnkou a nakoniec orechovou plnkou. Vrch posledného cesta natrieme rozšľahanými vaječnými žĺtkami. Bohatiera pečieme v dobre vyhriatej rúre. Po vychladnutí nakrájame na štvorce alebo obdĺžniky, naložíme na tácku a posypeme práškovým cukrom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.