Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Netradičné obalované kura
Suroviny:Pre 4 osoby - 4 kusy kuracích stehien bez kože, 120 ml bieleho jogurtu, 40 g ovsených vločiek, 45 ml mlieka, 3 lyžičky horčice, 3 lyžičky čerstvej alebo sušenéj zelenéj petržlenovej vňate či tymiánu, soľ a korenie podľa chuti.
Postup: Predohrejeme si rúru na 200 stupňou Celzia. Zmiešame mlieko s dvoma lyžičkami horčice, soľou, korením a potrieme pripravené kuracie stehná, ktoré potom obalujeme v ovsených vločkách. Pripravené obalené stehná pečieme do zlatova na plechu asi 40 minút. (Tak dlho, až z mäsa nevytéká ružová šťava.) Rozmiešame biely jogurt s jednou lyžičkou horčice, nasekanou zelenou petrželkou či tymiánom, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pečené stehná podávame pokvapkané s touto omáčkou a s prílohou podľa vašej chuti.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.