Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Udené kurča s kukuricou
Suroviny: 1 udené kura alebo 4 udené kuracie stehná, 2 balíčky mrazenéj kukurice, 8 stredne veľkých zemiakov, soľ, korenie, rastlinný tuk, 3 strúčiky cesnaku, trocha horrúcej vody alebo vývaru.
Postup: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm. V pekáči rozpustíme tuk, pridáme plátky zemiakov posypeme ich prelisovaným cesnakom, korením, soľou a opatrne premiešame. Na zmes položíme porcie kurčaťa, málinko podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri miernej teplote pečieme do zmäknutia zemiakov. Kukurcu uvaríme, scedíme a pri podávání obložíme okolo kurčaťa na zemiakoch.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.