Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bábovky v mištičkách
Suroviny: 50 g masla, 250 g polohrubej múky, štipka soli, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 1/2 L mlieka, 4 vajcia, tuk na vymastenie formičiek, práškový cukor.
Postup: Maslo si necháme rozpustiť. Múku preosejeme a zmiešame so štipkou soli, s citrónovou kôrou, pridáme vlažné mlieko, vajcia a vypracujeme hladké cesto. Potom do cesta zapracujeme rozpustené maslo. Vymastíme si tukom alebo maslom 12 ohňovzdorných misiek alebo šálok o obsahu 1/8 L. Do vymastených misiek nalejeme-( iba do polovice) pripravené cesto a dáme piecť na plech do vyhriatej rúry na 200°C asi 40-50 minút. Po dopečení necháme bábovky vo vypnutej rúre ešte 5-10 minút odpočinúť. Potom ich ihneď vyklopíme z formičiek alebo podávame priamo v miskách posypané práškovým cukrom. Výborne chutia s višňovým alebo čučoriedkovým kompótom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.