Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Citrónové suflé
Suroviny: 1 žĺtok, 30 g kryštáľového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, kôra z 1 citróna, 50 g tvarohu, 2 bielky, 1 čL hladkej múky, 1 PL masla- na vymastenie formičiek, 2 PL kryštáľového cukru- na vysypanie formičiek, práškový cukor na posypanie.
Postup: Okrúhlé malé formičky (mištičky) na suflé vymastíme maslom a vysypeme kryštáľovým cukrom. Žĺtko vymiešame s 20 g cukru do peny. Pridáme pretretý tvaroh, citrńovú kôru aj šťavu. Dobre vymiešame! Bielky vyšľaháme a počas šľahania pridáme 10 g cukru. Zretinu vyšľahaného snehu pridáme k žĺtkovej hmote, prisypeme múku a zľahka premiešame. Potom pridáme aj zvyšný ušľšahaný sneh, jemne premiešame a naplníme do pripravených formičiek. Plníme do 2/3 výšky formičky. Suflé pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-12 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.