Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Moldavské zemiaky
Suroviny: 750 g zemiakov, 30 g múky, 80 g masla, soľ, 250 ml smotany, 100 g strúhaného syra, kôpor, petržlenová vňať
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich necháme schladiť, nakrájame ich na štvrtinky a rozložíme ich do vymasteného pekáča. Z časti masla a z múky vypražíme svetlú zápražku, vmiešame horúcu vodu a smotanu a spolu prevaríme. Urobenú zápražku vylejeme na zemiaky, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, kôprom a strúhaným syrom. Povrch pokvapkáme maslom a zapečieme v rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.