Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Živánska
Suroviny: 500 g karé, 500 g zemiakov, 2 - 3 cibule, 2 dl vody, 0,5 dl oleja, korenie, soľ, mletá rasca
Postup: Zemiaky a cibuľu očistíme, nakrájame na 4 mm hrubé krúžky, mäso nakrájame na menšie medailónky a naklepeme. Takto pripravené suroviny ukladáme do pekáča na vrstvy zemiaky, mäso, cibuľa. Každú vrstvu osolíme, okoreníme a posypeme rascou, podlejeme vodou a olejom. Prikryjeme alobalom lesklou stranou dole a dáme piecť na 220 stupňov cca 1 hodinu. Keď sú vrchné zemiaky hotové, alobal dáme dole a necháme mierne zvrchu ešte zapiecť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.