Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Poľovnícke zemiaky
Suroviny: 1 kg zemiakov, soľ, 5 strúčikov cesnaku, 80 g masti, koža zo slaniny, petržlenová vňať
Postup: Zemiaky dobre vyumývame a orajbeme kefou. Potom umyté zemiaky osušíme a so šupou rozkrájame na plátky. Urovnáme ich na plech, ktorý sme dôkladne vymstili kožou zo slaniny. Zemiaky potom upečieme v rúre pekne domäkka a doružova. V hrnci rozohrejeme masť, pridáme roztlačený cesnak so soľou a necháme speniť. Spenený vylejeme na zemiaky a ľahko potrieme. Posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.