Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Burgundské hovädzie mäso
Suroviny: 800 g hovädzieho stehna alebo roštenky, 100 g údenej slaninky, soľ, masť, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, bobkový list, celé čierne korenie, 2 PL rajčinového pretlaku, 2 PL hladkej múky, 100 g ríbezľového džemu, 2 dcl červeného vína, cukor, citrónová šťava.
Postup: Mäso prešpikujeme tenkými prúžkami slaninky a osolíme . Na masti dáme zosklovatieť nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocočky pokrájanú zeleninua krátko orestujeme. Potom pridáme 1 väčší bobkový list, niekoľko guličiek korenia, pretlak a pripravené prešpikované mäso.Podlejeme trochou vody a prikryté dáme dusiť. Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Udusené mäkké mäso vyberieme, zahustíme zápražkou z múky a prevaríme. potom pridáme džem, do tmava upálený karamel z cukru a dobre premiešame. Necháme povariť, prilejeme víno, dochutíme citrónovou šťavou a prepasírujeme cez sitko. Do hotovej omáčky dáme prehriať na plátky pokrájané mäso a podávame najlepšie s knedľou, alebo s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.