Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené zemiakové placky (pikantné)
Suroviny: (1 porcia) 150 g bravčového stehna, 200 g strúhaných zemiakov, 20 g mäkkej salámy, 20 g syru eidam, 1 vajce, zeleninové lečo, soľ, cesnak, múka, majoránka, korenie, horčica, olej
Postup: Mäso rozkrojíme na rezeň, naklepeme, osolíme, okoreníme, pokrájame na rezančeky. Tieto potom osmažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Pridáme lečo, chvíľku spolu podusíme. Z ostatných surovín urobíme cesto na placky a usmažíme na panvici veľké placky. Na placky pokladieme usmažené mäso, preložíme placku na "kapsu" a uložíme na tanier obložený zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.