Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pikantná zemiaková haruľa
Suroviny: 750 g zemiakov, 10 strúčikov cesnaku, 2 dl detskej krupice alebo hrubej múky, 6 - 7 dl mlieka, 2 - 3 PL nasekaných škvarkov, štipka timiánu a šalvie, 1/2 čl mletej rasce, 1 čl majoránky, 4 guľôčky nového korenia (podrviť), trocha mletého korenia, soľ a masť na vymazanie plechu
Postup: Plech s vyššími okrajmi vymastíme masťou a odložíme na chladné miesto. Zemiaky ošúpeme a najemno nstrúhame. Potom zemiaky zasypeme krupicou a premiešame. Pridáme mlieko a znova dobre premiešame. Pridáme koreniny, rozotretý cesnak a cesto premiešame! Musí byť dobre riedke. Nakoniec primiešame oškvarky a cesto vylejeme na vymastený plech. Urovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na 250 stupňov 45 minút. Cesto by malo byť 1 - 1,5 cm vysoké. Správne upečená haruľa by mala mať hnedkastú kôrku a zhnednuté okraje. Haruľu krájame po čiastočnom schladení na štvorce. Výborná je k špenátu alebo k niektorým polievkám.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.