Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakový nákyp s údeným mäsom
Suroviny: 800 g varených zemiakov, 350 g údeného mäsa, 2 cibule, mletá paprika, soľ, korenie, zväzok petržlenovej vňate, 3 vajcia, kelímok kyslej smotany, 150 g plátkového syra, olej, maslo
Postup: V šupke uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na plátky. Uvarené údené mäso pokrájame na rezance. Na oleji opražíme nasekanú cibuľu, prisypeme papriku, potom pridáme plátky zemiakov, osolíme, okoreníme a premiešame. Pekáč vymastíme maslom, rozprestrieme na spodok vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ďalej vrstvíme zemiaky. Na vrch pokladieme plátky syra. Vajíčka rozšľaháme so smotanou a nalejeme na zemiaky. Pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Nákyp pokrájame na porcie a dáme na tanier ozdobený kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.