Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Domáca treska v majonéze
Suroviny: 800 - 1000 g rybieho filé, 2 veľké cibule, 3 dl octu, 2 mrkvy, 3 - 4 PL horčice, 5 bobkových listov, soľ, celé čierne korenie, mleté korenie, 1 veľká majonéza
Postup: Rozmrazené filé uvaríme v kyslom náleve (3 dl vody, pohár octu, celé korenie, bobkové listy). Nálev varíme asi 5 minút, potom pridáme rozmrazené filé a varíme 10 - 15 minút. Potom filé vyberieme na sitko a necháme vychladnúť. Zatiaľ si očistíme mrkvu a cibuľu. Mrkvu dáme variť na 5 minút do osolenej vody. Vychladnutú postrúhame. Filé roztlačíme poriadne vidličkou. Pridáme všetky suroviny, majonézu, nasekanú cibuľu, 2 PL horčice, 2 - 3 PL octu. Na záver ochutíme mletým korením a opatrne aj soľou. Dobre premiešame a dáme na 24 hodín do chladničky uležať. Potom znova dochutíme, ak treba, napr ešte majonézou, horčicou, octom a p.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.