Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Očistené a umyté kurčatá rozkrojíme na plovice, potrieme prelisovaným cesnakom a necháme 15 minút odležať.Potom polovičky kurčiat prudko opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji. Opečené kurčatá vaberieme, olej zlejeme tak, aby na panvici ostali iba 2 Pl oleja. Potom pridáme koreniny, pivo, nadrobno nasekanú cibuľu a prerestujeme. Do kastróla dáme opečené kurčatá, prelejeme ich pripraveným základom z panvice a pod pokrievkou dusíme za občasného pomiešania domäkka.Ak sa šťava príliš rýchlo vyparuje, prilejeme trocha piva. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy a odložíme do tepla. Šťavu zahustíme zemiakovým škrobom, ktorý sme rozmiešali v troške studenej vody. Nakoniec šťavu podľa chuti dochutíme korením a poprípade prisolíme. Kurča prelejeme šťavou a podávame so zemiakovými hranolkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.