Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na hrubšie plátky nakrájané kuracie mäso mierne okoreníme a zmiešame s marinádou, ktorú sme pripravili z citrónovej šťavy, 1 lyžičky vína, škrobu a múky. Necháme 20 minut v chlade odležať. Na rozpálený olej vložíme mäso, dobre premiešame a asi 3 minúty prudko restujeme. Potom pridáme kečup, sójovú omáčku, dochutíme cukrom, octom a prisolíme. Ešte chvíľu restujeme, potom preložíme na teplý tanier a ozdobíme plátkami rajčiny, citrónu a jemnými rezančekmi čínskej kapusty. Podáváme s hranolkami alebo s ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.