Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Ebenové kuriatko
Suroviny: 1 veľké kurča cca 2000 g, 3 jablká, 10 dkg vlašských orechov, 1 vrecúško hrozienok, kečup, soľ, rasca, 1 skoricový cukor, 1 dcl vody, 2-3 dcl červeného vína.
Postup: Kurča umyjeme, osušíme, posolíme, porascujeme a dôkladne potrieme kečupom. Jablká zbavené jádrincov vložíme do kurčaťa, podlejeme vodou a vínom a dáme piecť chrbtom hore. Pečieme při teplotě 200 C. Ostatné jablká nakrájame na kocky a posypeme škoricovým cukrom. Kurča pečieme asi 45 minút a potom ku nemu pridáme škoricou posypané jablká, orechy a hrozienka. Za občasného podlievania vodou a prelievania výpekom, kurča dopečieme dozlatista.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.