Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Údená polievka s ryžou
Suroviny: 1 kocka Masoxu, 2 balíčky ryže, 750 g údených rebier, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 1,5 l vody
Postup: Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Údené mäso uvaríme a pokrájame na malé kocočky. (Vývar z mäsa odložíme!) Do vývaru z mäsa dáme kocku Masoxu a necháme ju rozpustiť. Potom pridáme uvarenú ryžu a pokrájané mäso. Takto všetko spolu varáme 10 - 15 minút. Pred koncom varenia prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a podľa chuti polievku osolíme a okoreníme. Podávame teplú s čerstvým pečivom. Môže sa pridať aj majoránka.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.