Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Maďarská gulášová poliekva
Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa na guláš (môčing), 50 g bravčovej masti, 250 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL hladkej múky, 1,25 l mäsového vývaru (masox), soľ, korenie, majoránka, rasca, štipka cukru, veľa mletej sladkej i štipľavej papriky, 250 g zemiakov, 2 zelené papriky, 5 rajčín, 1 pohár červeného vína
Postup: Hovädzinu pokrájame na kocky a dáme na horcúcu masť osmažiť zo všetkých strán. Potom pridáme nahrubo nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a necháme restovať s mäsom. Potom zasypeme múkou, premiešame a zalejeme vývarom, do ktorého sme zamiešali soľ, korenie, majoránku, rascu, cukor a papriku. Necháme na miernom ohni variť asi 40 minút. Potom pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, na pásiky nakrájanú zelenú papriku a na kocočky nakrájané olúpané rajčiny. Varíme ďalej ešte 25 minút. Nakoniec dochutíme červeným vínom - už nevaríme. Podávame s bielym chlebom alebo pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.