Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené špagety "Pomáda"
Suroviny: 250 g hovädzieho a 250 g bravčového mäsa, 2 cibule, 4 rajčiny, 4 papriky, 1 uhorka, 6 strúčikov cesnaku, worcester, korenie, drvená rasca, štipka zázvoru, provensálske a kayenské korenie, soľ, 1 balíček špagiet, 200 g strúhaného syra Ementál
Postup: Každé mäso zvlášť zomelieme na hrubšej mriežke a každé osobitne dáme restovať na jednej nasekanej cibuli. Ak je mäso mäkké, dáme ich spolu do jedného hrnca, pridáme ošúpané rajčiny bez jadierok, nadrobno nakrájanú papriku, pokrájanú uhorku na tenké rezance, prelisovaný cesnak, koreniny podľa chuti a zmes osolíme. Krátko spolu podusíme. Špagety uvaríme podľa návodu. Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme 1/3 mäsového základu, na mäso 1/3 špagiet a takto postupujeme, až minieme suroviny. Nakoniec poslednú vrstvu špagiet posypeme postrúhaným syrom. Misu zakryjeme vekom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a zapekáme asi 20 minút. Podávame so zeleninovou oblohou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.