Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bačovská pochúťka
Suroviny: 500 g zemiakov, 200 g krupice, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 300 g domácej klobásky, soľ, cibuľa, olej, 1 pohárik kyslej smotany, kyslá kapusta, údená slaninka
Postup: Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistíme, postrúhame, pridáme múku, krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme tuhé cesto. Cesto vyvaľkáme na hrubší plát, do stredu cesta položíme varenú klobásu a zvinieme do tvaru knedle. V osolenej vode varíme 15 - 20 minút. Pokrájame na plátky a podávame s kapustou, obliate smotanou a opraženou slaninkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.