Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Papoutsaki
Suroviny: 2 baklažány, 1 veľká cibuľa, 500 g mletého mäsa (mix hovädzieho aj bravčového), 2 olúpané rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, korenie, soľ, olivový olej, 2 celé rajčiny, 300 g mozarelly. Bešamel - 500 ml mlieka, 100 g masla, 2 PL hladkej múky, 1 vajce, soľ.
Postup: Baklažány po dĺžke rozkrojíme, na reze posolíme, aby pustili vodu. Na olivovom oleji osmažíme nasekanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso, orestujeme a potom pridáme olúpané pokrájané rajčiny, nasekanú petržlenovú vňať, zmes osolíme a okoreníme. Pripravíme si bešamel z 1/2 dávky mleika, pridáme maslo a privedieme do varu. V durej polovici mlieka rozmiešame múku a za stáleho miešania zavaríme do vriaceho maslového mlieka, osolíme, za stáleho miešania pridáme vajce a miešame až do schladnutia. Osušené baklažány osmažíme na olivovom oleji prudko z obidvoch strán. Dužinu na rezoch lyžicou postláčame dovnútra. Naplníme mäsovou zmesou, polejeme bešamelom, navrch dáme plátky rajčín, mozarelly a zapečieme pri 180 - 200 stupňoch asi 30 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.