Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené mexické zemiaky
Suroviny: 8 ks veľkých zemiakov, 100 g anglickej (oravskej) slaninky, 1 väčšia cibuľa, soľ, korenie, mletá štipľavá paprika, 250 g tvrdého syra, 50 g masla, (Rama Classic), 1 kelímok Ramy - Cremefine (zakysnutý krém), 5 strúčikov cesnaku, alobal
Postup: Umyté zemiaky varíme v šupke asi 30 minút. Potom ich scedíme a trocha necháme vychladnúť. Zo zemiakov nožom zrežeme vršky a vnútrajšok vydlabeme. Na panvici uškvaríme na kocočky pokrájanú slaninu, pridáme najemno nasekanú cibuľu, orestujeme a necháme vychladnúť. Vydlabanú hmotu zo zemiakov zmiešame s uškvarenou slaninou, osolíme, okoreníme a dochutíme štipľavou paprikou. Primiešame nastrúhaný syr a hmotu premiešame. Hmotu naplníme do zemiakov, zabalíme spolu s kúskami masla do alobalu. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Potom na vrchu alobal otvoríme a na každú porciu dáme cremefine so soľou a roztlačeným cesnakom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.