Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zemiakové ražniči
Suroviny: 1 kag menších zemiakov, soľ, olej, 200 g údenej slaninky alebo údeného bôčika, 5 cibúľ, kocka bryndze, petržlenová vňať, alobal
Postup: Surové zemiaky dôkladne umyjeme kefkou, opláchneme a osušíme. Potom ich aj so šupkou nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Slaninku nakrájame na plátky a cibuľu na tenšie kolieska. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na ihly, až sú ihly zaplnené. Potom všetky ihly potrieme olejom, osolíme a ľahko okoreníme. Takto pripravené ražniči zabalíme každé zvlášť do alobalu. Okraje alobalu dôkladne utesníme, aby nevytiekla šťava! Pečieme na plechu v horúcej rúre alebo na rošte v grile asi 20 minút. Potom obal na vrchnej časti opatrne roztvoríme a ešte zapekáme, až povrch jemne zhnedne. Pri podávaní v roztvorenom alobale ozdobíme ražniči ušľahanou bryndzou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.