Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Glazované kuracie rezne
Suroviny: 4 kuracie rezne z prsíčok, 2 PL pomarančového džemu, 2 PL čilí omáčky, 1 PL oleja, 500 g brokolice, 250 ml kuracieho vývaru -(z kocky), 4 PL bieleho vína, soalmyl, soľ, 2-3 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy.
Postup: Najprv zmiešame džem, čilí omáčku a olej na marinádu. Kuracie rezne potrieme namiešanou marinádou a uložíme ich prikryté do chladničky. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom rezne uložíme do pekáča, osolíme a trocha podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút. Počas pečenia rezne potierame zvyšnou marinádou. Brokolicu rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode asi 8 minút. Uvarenú brokolicu scedíme a necháme odkvapkať. Rezne vyberieme z pekáča a odložíme do tepla. Výpek rozriedime vývarom z kocky, prevaríme a zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v bielom víne. Necháme prehriať a omáčku dochutíme limetkovou alebo citrónovou šťavou. Upečené rezne pred podávaním rozkrojíme na plátky, podlejeme omáčkou a obložíme ružičkami brokolice. Podávame s opečenými zemiakmi a ozdobené plátkami limetky alebo citróna.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.