Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Rezne z obidvoch strán dobre naklepeme, okraje ponarezujeme a z jednej strany potrieme cesnakovou pastou. Potom ich posypeme mletou paprikou, rascou, korením a rezne uložíme na seba. Necháme prikryté odležať asi 1 hodinu v chladničke. Na panvici s trochou oleja orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Odležané rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z obidvoch strán dozlatista. Opečené rezne zabalíme do alobalu a dopečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút. Do výpeku po pražení mäsa pridáme oriešok masla, trocha múky a cesnakovej pasty. Spolu orestujeme a zalejeme smotanou. Krátko prevaríme. Na taniere nalejeme po troche omáčky, na omáčku položíme upečené rezne a na každú porciu dáme za 1 PL opraženej cibule. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s hranolkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.